Nieuws

Een korte update over de ontwikkelingen

Op dit moment loopt het bestemmingsplan ‘Buitengebied Beekbergen en Loenen’. Hierin worden onze plannen (kavels en appartementen) meegenomen. Voor het toekomstige paardensportcentrum volgt een andere bestemmingsprocedure. Doordat het bestemmingsplan diverse malen is doorgeschoven in de tijd, zijn wij terughoudend geweest over de planning. Er is nu door de gemeente aangegeven dat direct na het zomerreces het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Afhankelijk van bezwaren zal het bestemmingsplan waarschijnlijk eind november 2019 onherroepelijk zijn.

 

sfeer

 

Kavels

In het bestemmingsplan "Buitengebied Beekbergen en Loenen" worden ook de afgegeven omgevingsvergunningen meegenomen en worden de kavels eind van het jaar vrije kavels. U kunt dan uw eigen droomwoning laten ontwerpen met een maximale inhoud van het hoofdgebouw van 1.100 m3 mits het ontwerp een afgeleide is van het huidige bouwplan en voldoet aan de redelijke eisen van de welstand. U mag dan ook kleiner gaan bouwen indien gewenst. U kunt dus nu nog een kavel kopen met de huidige omgevingsvergunning of wachten tot het bestemmingsplan onherroepelijk is en u uw eigen woning kunt laten ontwerpen en bouwen. Let op: als de bestemmingsplanwijziging tot stand komt, worden de kavelprijzen aangepast.

 

sfeer

 

Landhuis Engelanderholt

Zoals bij het sfeerproeven is gepresenteerd, zijn de luxe appartementen (Landhuis Engelanderholt) volop in ontwikkeling. Wij hebben de op- en aanmerkingen van deze dag verwerkt. Het huidige plan bestaat nu uit 16 appartementen. Op elke bouwlaag bevinden zich vier appartementen van circa 230 t/m 275 m2. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om appartementen samen te voegen voor extra meters. De appartementen worden gasloos gebouwd en hebben verder:

  • Twee eigen ruime parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw (uit het zicht).
  • Een ruime hal/entree met een brede gang naar de diverse vertrekken.
  • Een woonkamer/keuken met een afmeting van ruim 100 m2.
  • Directe aansluiting naar het (dak) terras van ca. 36 m2 via de woonkamer/keuken.
  • Een hoofdslaapkamer met walk in closet en eigen badkamer.
  • Twee extra slaapkamers met eigen badkamer.

Planning start verkoop: Landhuis Engelanderholt zal in verkoop gaan nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is. De planning van start verkoop is op dit moment rond de jaarwisseling 2019/2020.

 

sfeer

 

Bouw- en woonrijp

Gezien het verschuiven in de tijd van het bestemmingsplan, is het bouw- en woonrijp maken ook naar achteren geschoven. Onlangs is wel besloten om het eerste stuk van de weg vanaf de kruising Engelanderweg tot aan Parc Spelderholt te vervangen. Tijdens deze werkzaamheden wordt gelijk het nieuwe riool aangelegd voor de bouw van de woningen en het appartementencomplex op Landgoed Engelanderholt. De werkzaamheden worden in september en oktober 2019 uitgevoerd.